torstai 17. heinäkuuta 2014

Vatikaani

Eilen keskiviikkona vierailimme Vatikaanissa. Ihmisiä oli paljon liikkeellä,mutta jonottaa ei tarvinnut suhteessa mielestäni ollenkaan niin paljoa kuin voisi kuvitella. Suuressa kirkossa vallitsi melko rauhaisa tunnelma,vaikka siellä oli varmasti tuhansia ihmisä. Puhekin oli sellaista sekavaa puuroa ja ei sitä voinut meluksi kutsua.

Kesäaikaan paavi ei ole aina paikalla,mutta satuimme silti sopivasti messun ajaksi eräälle "siivelle" kirkkoon. Olihan  palvelus ehtoollista myöten ja kesti noin puolituntia. Ihan siis sopivasti. Sen jälkeen innokkaimmat kävivät matkamuistokaupassa,minä odottelin papan kanssa ulkopuolella.

Kirkkovierailun jälkeen kävimme syömässä ja reilun tunnin kestävällä Roomaa kiertävällä bussikiertueella. Meidän tuurillamme ensimmäinen bussi hajosi ja jouduimme vaihtamaan bussia. Tästä bussiretkestä minä pidin.

Rehellisiä josollaan,en ole itse kovin innokas kulttuuri-ihminen. Minusta ei ole kiretämään museoita tai muita nhtävyyksiä suurella innolla. On kuitenkin ihan hienoa käydä ja nähdä ja varmasti osaa arvostaakin jälkikäteen kaikkea näkemäänsä.

Illalla tultiin hotellille ja olin ihan väsynyt. Pesin kuitenkin pyykkiä ja laitoin ne parvekkeelle kuivumaan. Täällä on kuitenkin niin kosteaa sekä sisällä että ulkona joten pyykit eivät ole vieläkään kuivia. No,kaikki ajallaan!


1 kommentti:

  1. Vatikaani on sitten mukava ja hienoa että näitte Paavin!! Itse en ole vielä nähnyt livenä uutta paavia :( bussikierros oli varmasti hyvä niin näkee paljon kaikkea eikä tarvitse kävellä miljoonaa kilometriä! Minäkin olin kuules mattopyykillä eilen :D pitäkää hauskaa!!

    VastaaPoista