sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Linjoilla ollaan

Huhhuh,mistähän sitä aloittaisi. Viikkoja on kulunut viimeisimmästä kirjoituksesta. Ei suinkaan siksi että täällä ei olisi tapahtunut mitään,päinvastoin ohjelmaa on ollut aivan valtavasti,kuten tyyliin ja tapaan kuuluu :). 

Äiti ja isi pääsivät hyvin kotiin,sillä viikolla sairastettiin papan kanssa flunssaa,minulla ehkä enemmän oli allergista oireilua. Täällä kun on ollut todella viileää ja sateista viimeiset viikot. On siis ollut aika haastavaa sen suhteen että ääni on ollut lähes poissa joinakin päivinä ja turvotusta on ollut kurkussa/äänihuulissa. Tämä talvi on siis viimetalvena verraten ollut vaikeampi minulle. Ja onneksi on lääkkeet joilla saa aika paljon aikaan! Elämä täällä on paljolti pyörinyt sen kuuluisan kirkon keittiöremontin ympärillä,rahaa on kerätty kirkkokahvituksilla ja sitten meillä oli Eino Grönin kanssa hyväntekeväisyyskonsertti reilu viikko sitten. Ilma oli aivan kauhea,vettä satoi koko päivän kaatamalla ja tornado-varoituksia tuli kännykkään... Kuitenkin reilu 100 kuulijaa uskaltautui paikalle,hyvä niin!

Samalla viikolla sain tämän kuluneen viikon ohjelman paikalliselta papilta. Hän pyysi minua laulamaan Suomi-Konferenssi-kuoroon,joka koostuu Yhdysvaltojen ja Kanadan suomalaisten luterilaisten seurakuntien jäsenistä. Muutama oli sitten vahvistuksena Suomesta. Kaikki laulut yhtä lukuunottamatta minulle aivan vieraita. Soolo-osuuden lupasin opetella,muuten sanoin että katson miten paljon ehdin opettelemaan viikossa. Kuulin ja harjoittelin kuoron mukana ensimmäisen kerran keskiviikkona päivällä neljän tunnin harjoituksissa,illalla oli jo konsertti kirkossa. Siinä neljän tunnin harjoituksissa sitten opettelin kaikki laulut ja olin mukana kaikissa neljässä konsertissa ja vielä kirkossa tänäaamuna. Tyypilliseen tapaani olin tietysti erittäin stressaantunut ja jännittynyt etukäteen. Jälleen kerran kuitenkin saan todeta sen olleen ( Melkein) turhaa. Kuorolaiset ottivat minut hyvin mukaansa ja laulut olivat todella ihania kaikki! Syyskuussa kuorolla on esiintymiskiertue Kanadassa,sinnekin tuli jo kutsu laulamaan. Nähtäväksi jää pääsenkö mukaan :)

Eilen illalla oli yhden täälläasuvan kuorolaisten luona pitsa-party,eli syötiin pitsaa. Mutta tänään kirkon jälkeen kuorolaiset tukijoukkoineen oli kutsuttu eräiden kuorolaisten siskon orkidea-farmille juhlalounaalle. Se vasta olikin elämys! Aivan valtavat määrät orkideoja ja muitakin kasveja. Ja valtavan kaunis koti ja koristeltu ihan kuin sadussa. Samalla siellä juhlittiin talon tyttären vauvan babyshower-juhlaa. Vauvan äiti on suomalaista sukua ja isä intiaanisukua,joten teema oli senmukainen:tiipii-telttaan koottiin vauvalle lahjat,kaikki oli vaaleanpunaista,kahvipöytää myöten. Sää oli loistava,aurinko paistoi,mutta sopivasti oli pilviä joten ei ollut kauaa liian kuuma...

Eilen saapui myös hyvä ystävämme Suomesta tänne kahdeksi viikoksi,hän on reippaasti ollut mukana me jo monessa menossa! Toivottavasti täällä nyt hiukan lämpenisi,että pääsisi uimaan...

9 kommenttia:

  1. Huh huh mitä menoa..rankkaa mutta wau mitä helmiä sinun muistoihisi....
    Ompa ollut iso tuö noissa orkidea kekkereissä, mahdottomat määrät tarjottavaa!
    Kyllä osui hienosti tuo kuorojuttukin ja ihan sattumalta ....
    Ja että Suomi-vieraskin ehti osalliseksi kun kuuli tänään kirkossa laulujanne..
    Nyt vain taas säästämään, että pääset syksyllä kuoron matkaan:)
    T. Äiti

    VastaaPoista
  2. Onpas upeita kuvia, oikein suuren maailman tyyliin! Ja hieno tuo kuorojuttu, mukava myös kuulla, että esiintymiset menivät hyvin :) eipähän tule tylsää hetkeä...

    Toivottavasti oireilukin helpottaisi ja pysyisitte terveenä! Mukava, kun taas kirjoittelit!

    VastaaPoista
  3. Siis aivan mahtavia kuvia juhlista, voiko sitä todeksi edes uskoa :D :D <3 Kukatkin olivat ihania :) Siellä on tainnut hulinaa ja tekemistä riittää ja mukava kuulla että pääsit laulamaan ja sait kutsun jo kierueelle :P Treveisiä myös etelän lämmöstä :) Mitenkäs tiedemuseossa virailu sujui? :)

    VastaaPoista
  4. Hienoja kuvia. Terveisiä Lohjalta.

    VastaaPoista
  5. Hyvää Ystävänpäivää! Tahdomme lisää päivityksiä. Terkkuja Lohjalta.

    VastaaPoista
  6. Hyvää Ystäväpäivää Sorarinteeltä. Aloittelen lomaviikkoa, joten nyt ehtii lukea teidän kuulumisianne. Toivottavasti voitte kaikki hyvin ja paljon terkkuja.

    VastaaPoista
  7. Päivityksiä odotellaan.....Terkkuja Vienolasta.

    VastaaPoista
  8. Ihan mahtavaa että jaksat kirjottaa tänne ja kertoa kuulumisia! Täällä kaksi unohtelevaa serkkua lukee aina kun muistaa... Mulla unohtelu on jo siinä vaiheessa, että menin yksi aamu kouluun pyjama päällä :D onneksi ollaan nyt keittiössä niin koululla tulee vaihdettua kokin vaatteet eli ei tarvinnut pyjamaa esitellä... Kiva kuulla että tekemistä riittää mutta muista nyt lomaillakin välillä! ;) täällä on tullut vettä koko viikon ja vähitellen alkaa kyllästyttää ja tekisi entistä enemmän mieli sinne... Noh ensi vuonna on sitten mun vuoro lomailla floridassa kun muu perhe on Suomessa ;) Terveisiä paljon!! Ja hyvää ystävänpäivää!! Terkuin serkukset ja Beltzi (jolla on pitsipöksyt jalassa...)

    VastaaPoista
  9. Moi. Kirkon uudesta keittiöstä ois kiva saada kuvia.

    VastaaPoista