maanantai 27. elokuuta 2018

Aika kuluu

Viimeinen sunnuntai ja kirkko tällä reissulla oli eilen. Meillä oli oikein ihana kaksikielinen jumalanpalvelus ja sen jälkeen lihapullalounas. Menin aamulla jo 7.30 kirkolle ja hyvin sai ajan kulumaan hommia tehden kymmeneen asti kunnes kirkko alkoi. Tein salaatin, kastikkeen sille, leivät paikalleen, puolukkahillon laitoin astioihin ja kaikennäköistä muuta, mitä nyt keittiöhommiin kuuluu. Ai tosiaan, olihan minulla sen ruskean kastikkeen lämmitys ja kerman lisääminen ja maustaminen vielä myös! Kaasuhellaa käytin ensimmäistä kertaa myös elämässäni, eikä onneksi palanut pohjaan. Valtavan tehokas kyllä oli teho, että seuraavallakin kerralla uskallan käyttää!!
Keittiöhenkilöitä ja kirkkokansaa syömässä, kiitos Mia kuvista!!


Kaikki meni oikein hyvin, hengen ja ruumiin ruoka maittoi kaikille jotka olivat mukana. Sitten vielä oli toki tylsin osuus, sotkujen siivous. Sekin meni oikein mukavasti hyvässä seurassa, joten ei se niin uuvuttavaa ollenkaan ollut!! Kirkolta menin sitten suoraan lepokodille noin kahdelta ja olin siellä seitsemään asti illalla. Nautin valtavasti kun saan kuunnella vanhoja ja uudempiakin juttuja asukkailta, he ovat todellinen aarre tällä! Kahviaikaan lauloin muutaman virren ja muuten vietimme aikaa yhdessä. Nämä ovat niitä muistoja, joita en halua koskaan unohtaa ja myös siksi haluan viettää aikaa heidän kanssaan, kun se on vielä mahdollista. 

Lauantaina ja eilen sunnuntaina minua kiusasi voimakas kipukohtaus niskassa, enkä voinut ottaa vahvimpia lääkkeitä kun yöksi, koska muuten en olisi voinut ajaa autoa. Onneksi kuitenkin kylmägeeli, burana ja niskakauluri auttoivat sen verran päivällä että pystyin olemaan mukana tärkeissä ohjelmissa. 

Tänään olin sitten vain kotona, vielä oli sellainen hieman tokkurainen olo. Kävin sitten vain uimassa ja illalla Irjan luona, kuten ohjelmaan kuuluu. Eilen illalla kun tulin irjan luota, oli jo pimeää. Ihmettelin sitten Dixie highwayta ajaessani että miten minulla on niin pimeää auton ulkopuolella. Nooh, en ollut laittanut valoja päälle... kaikenlaista sitä sattuu tekevälle, onneksi huomasin puolivälissä matkaa... tänään illalla sitten jo muistin laittaa valot!! 



Tähän loppuun lisään linkin lauluun Katso luontoa ja huomaa. Tämä laulu oli ollut presidentin kyselytunnin päätteeksi soitettu Prsidentti Sauli Niinistön toiveesta. En ollut aikaisemmin kuullut tätä, mutta nyt olen kuunnellut monta kertaa ja aina se jaksaa ilahduttaa! 

4 kommenttia:

  1. Kiitos Marianne. Olen joskus kuullut laulun, mutta oli kiva taas muistaa se.
    Turvallista loman jatkoa sinne toivottaa Tarja-täti Köpiksen koneesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sisko pikavisiitistä teillä erikoisherkkujen keskellä:) työiloa Tanskaan! T.marja

      Poista
  2. Kivoja kirjoituksia sulla! Mukava kuulla, että mielekästä tekemistä riittää, olet kyllä melkoinen touhuaja�� Ehkä vielä joku kerta itsekin Amerikkaan asti pääsen... Nauti viimeisistä päivistä, Suomessa nähdään!

    Laura

    VastaaPoista
  3. Ihana tuo laulu...muistan sen jostain televisio- ohjelmasta lapsuudesta...Fredi sitä kaikessa komeudessaan lauloi Speden ohjelmassa...nyt ei voinut välttää liikutusta kun ajattelin kuinka hän joutui saattamaan tyttönsä taivasmatkalle kauniin luonnon keskellä...
    Laulu on kyllä tosi kaunis!
    Saisimmekohan joskus kuulla sen sinun laulamanasi:) t.äiti, joka just kotiutui Sulon suuren omenasadon ja Tean kanssa Lohjalta!!

    VastaaPoista