tiistai 25. joulukuuta 2018

Joulu tullut on

Niin se koitin kauan odotettu joulu Floridassa! Tulimme tänne illalla 22.12. mummon, papan ja äidin kanssa. Isi on töissä joulun niin ei päässyt mukaan. Mukana oli vain 12 laukkua täynnä evästä, joten jouluaan se sieltä oli tulossa. Heti sunnuntaista alkaen on ollut ohjelmaa joka päivälle. Silloin olimme kirkossa aamulla ja sieltä suoraan Irjan ja Martin luona pyörähtämään. Tämän jälkeen jatkoimme matkaamme Syöttölään (Golden Corral) syömään, josta siirryimme naapurissa olevaan Walmart-kauppaan. Monilla muillakin oli samaa ohjelmaa, eikä,kaupassa tarvinnut olla yksin. Siellä vierähti tunti jos toinenkin. 
Jouluaattona aloitimme aamusta valmistelemaan eväitä,ja kattausta, sillä meitä oli yhteensä  kymmenen syöjää jouluaterialla iltapäivällä. Päivällä kävimme kuuntelemassa joulurauhanjulistuksen Bryant puistossa. Sen jälkeen kävimme kirjoittamassa autovuokraamossa paperit kuntoon ja siellä oli myös glögitarjoilu pipareineen ja torttuineen. 
Sieltä sitten kotiin ja viimeiset valmistelut ruokien osalta. Sitten jo vieraamme tulivatkin. Kaksi sukulaispariskuntaa ja yksi oikein läheinen ystäväpariskunta. Mukavaa oli yhdessä! 

Jouluaamuna sitten oli joulukirkkoon vuoro, ja siellä olikin meillä monta tehtävää. Mummo ja pappa olivat ovella toivottamassa tervetulleiksi kirkkovieraat, äiti sytytti alttarikynttilät ja minä, sekä ystäväni Charlotte ja hänen äitinsä säestivät minua joululauluissa joita lauloin messun aikana. Kirkon jälkeen oli vielä kirkkokahvit, siellä olimme toki apuna. 

Kirkolta lähdin sitten suoraan lepokodille, kun olin saanut kuulla, että eräs oikein rakas ystävärouva oli saanut jonkinlaisen aivoverenkiertohäiriön. Halusin mennä häntä heti tervehtimään. Hän kylä tunnisti minut, mutta ei osannut puhua suomea, vaan vastasi minulle kaiken englanniksi, vaikka puhuin suomea. On niin harmillinen mieli hänen puolestaan, sillä hän on ollut äärimmäisen tietäväinen ja hyvämuistinen kaikissa asioissa. Onneksi sain käydä hänen luonaan ja menen pian uudestaan. Toivon hänelle kaikkea hyvää. Sen jälkeen kiersin vielä muiden lepokodille ystävien huoneissa tervehtimässä ja laulamassa heidän toivomiaan joululauluja. Oli ihana tavata heitä kaikkia jotka olivat siellä!
Liput ovat puolitangossa vieläkin menehtyneen Bush-presidentin muistolle. 

Sieltä sitten sukulaispariskunta haki minut pois(äiti, mummo ja pappa jättivät minut lepokodille ja tulivat kotiin) ja sitten tulimme tänne kotiin ja syömään. Siinä vierähti taas aika ja nyt ollaan illassa. Huomenna olisi kai jossain kaupassa käynti, ainakin äidin mukaan. Saa nähdä miten toteutuu! 

Kuullaan taas ja terveisiä!

2 kommenttia:

  1. Merry Christmas!
    Täydelliseltä näyttää ja varmasti maistuukin.
    Onpa hienon kuuloista, että olette saaneet nauttia siellä kaikin puolin mieleisestä tekemisestä.
    Täällä merellä Joulun hulinat jatkuvat aina Loppiaiseen asti eli täyttä on.Tänäänkin meillä on laivalla peräti 54 eri kansalaisuutta vetten päällä matkustelemassa kuninkaalliseen pääkaupunkiin, Tukholmaan.
    Ajelkaa iisisti, nauttikaa hyvästä ruuasta ja ennenkaikkea muistakaa huilata. Tuo viimeinen pyyntö taitaa kyllä mennä Kankkulan kaivoon, mutta toivehan se vaan onkin.

    R.I.P. Mr President Bush.

    You have now reached your final destination.

    Isi

    VastaaPoista
  2. Mukavaa aikaa teille kaikille sinne Floridaan! Terkkuja :)

    t.Elina

    VastaaPoista